Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

009

Tο βράδυ της 8ης Ιουνίου 2022, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας εκτυλίχθηκε στα μάτια των θεατών μια παράσταση με χαρακτήρα δοξαστικό, φόρος τιμής στην επέτειο των 100 χρόνων από την μικρασιατική καταστροφή και  τον ερχομό των προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Λεκάκης με τα εξαιρετικά κείμενά του και την ωραία αφήγηση, κατάφερε σε λίγα λεπτά να περιγράψει την ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη  των κυριότερων  Μικρασιατικών  πόλεων  από την ίδρυσή τους μέχρι την καταστροφή.

Οι σπουδαίοι δεξιοτέχνες  μουσικοί με τις μελωδίες  και τα τραγούδια τους συνόδεψαν με θαυμάσιο τρόπο τις χορευτικές ομάδες του Λυκείου που μέσα από το χορό κατάφεραν να δείξουν……τη χαρά της ζωής στη Μικρασιατική γη, μέχρι την αποφράδα ημέρα της καταστροφής της Σμύρνης, αλλά και αργότερα τη δύναμή Μικρασιατών προσφύγων για μια νέα ζωή μέσα από τα γλέντια & την διασκέδαση στη νέα τους πατρίδα. 

Η εκδήλωση  συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας-Π.Ε. Φθιώτιδας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και τον Δήμο Λαμιέων .

Τον σχεδιασμό της  έκανε το Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας με το Αρχείον Πολιτισμού του Γιώργου Λεκάκη και την  Κοινωφελή  Συνεταιριστική Επιχείρηση Music steps .

Η Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους κι ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και τον κ. Δήμαρχο για την συνεχή και αδιάλειπτη στήριξη και το κοινό για την θερμή παρουσία του και τη συμμετοχή του σε όλες τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Λυκείου επί 48 χρόνια.

O Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Ηρωδίων Ρίζος απηύθυνε Πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών.

Χαιρετισμό απηύθηνε  επίσης  ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. E. Kαραίσκος καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης-Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Α. Καρακάντζας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκπρόσωποι της πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας, καθώς και  η Εκπρόσωπος του ΛτΕ Λαμίας στο Κεντρικό Λύκειο των Αθηνών  κ. Ελένη Δασκαλοπούλου Χολέβα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η Πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον χοροδιδάσκαλο Ευάγγελο Τσαγανό που μέσα σε μια τόσο δύσκολη χρονιά κατάφερε με ζήλο αλλά και μεράκι να οργανώσει και να διδάξει τις χορευτικές ομάδες, που με τη σειρά τους ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα, από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο χορευτή, ώστε να καταφέρουν να χαρίσουν σε όλους , κατά γενική ομολογία, μια εξαιρετική παράσταση.

Επίσης ευχαρίστησε τους μουσικούς της παραδοσιακής ορχήστρας Χρήστο Τσιαμούλη, Κυριάκο Γκουβέντα, Βασίλη Κασούρα, Βαγγέλη Πασχαλίδη, Κώστα Φόρτσα,  Τάσο  Μπαμπατζάνη και την εξαιρετική Καίτη Κουλλία με το τραγούδι της, το Αρχείον Πολιτισμού και τον  Γιώργο Λεκάκη για την επιμέλεια των κειμένων και την παρουσίαση, τον Άγγελο Θεοδοσίου και τον Νίκο Σωτηρίου για την βοήθειά τους στην ενδυματολογική επιμέλεια των χορευτών, τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τις Εφόρους και Συνεφόρους  Ενδυμασιών & Χορού, καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης προσφέροντας εθελοντικά την βοήθειά τους, το STUDIO “SOUND CHECK” για την επιμέλεια του ήχου , τον Γ. Αργύρη για τους φωτισμούς και τέλος τον υπεύθυνο του θεάτρου  Π. Κουτσή.

009

009