Time Δευτ.- Παρασκ.: 06:00μμ - 09:00μμ

Λύκειον των Ελληνίδων Λαμίας
Time 22310-22582

Χριστός γεννιέται, χαρά στον κόσμο!

Στις 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, μικροί και μεγάλοι χορευτές, τραγούδησαν κάλαντα,  αναβίωσαν έθιμα των Χριστουγέννων και παρουσίασαν  χορούς από την Μακεδονία, τη Θράκη και την Θεσσαλία με τρόπο αριστοτεχνικό που καθήλωσε, συγκίνησε και ενθουσίασε τους θεατές του κατάμεστου θεάτρου.

Η Πρόεδρος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους. Ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που ήταν συνδιοργανώτρια, τους ευγενικούς χορηγούς, όσους στάθηκαν αρωγοί στην διοργάνωση της εκδήλωσης και το Ωδείο της Ι.Μ. Φθιώτιδος για την συμμετοχή του.

Επίσης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού κ. Χρήστου Σταϊκούρα  και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ηλία Σανίδα ,οι οποίοι απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων  υποχρεώσεων

Παρόντες  βουλευτές και εκπρόσωποι των αρχών της πόλης, ο εκπρόσωπος της Ι.Μ. Φθιώτιδος, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε η εκδήλωση,  Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος  Καρτέρης .

Καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές  άλλοτε με παρατεταμένο χειροκρότημα  άλλοτε κρατώντας  ακόμη και την ανάσα τους αδημονούσαν για την επόμενη λέξη της μεστής αφήγησης , θαύμαζαν τις χαριτωμένες απαγγελίες  των τετράχρονων πρωταγωνιστών, αγαλλίαζαν στο αντίκρισμα της υπέροχης κάθε φορά χρωματικής παλέτας που δημιουργούσαν τα διαφορετικά ενδύματα των χορευτών, σιγοτραγουδούσαν και  έδειχναν με το ρυθμικό χτύπημα των χεριών και την δική τους χαρά και παρακολουθούσαν με θρησκευτική κατάνυξη τους ύμνους των Χριστουγέννων από τον Γυναικείο Βυζαντινό χορό του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας "Γερμανός ο Μελωδός.

Στην τελική υπόκλιση με όλους τους συντελεστές επί σκηνής  η Πρόεδρος Βασιλική Ζησοπούλου Αθανασίου παρουσίασε κι ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης:

Τον χοροδιδάσκαλο Ευάγγελο Τσαγανό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της διδασκαλίας του και τη συμβολή του στην επιμέλεια της εκδήλωσης.

Την αφηγήτρια Ελένη Μακρή για τα μεστά κείμενα και την γλαφυρή αφήγηση.

Τους μουσικούς Νίκο .Μπούσιο, Σάκη Χατζηανδρέα, Σάκη Γιώργα και Νίκο Μούτσελο που έδωσαν παλμό και ζωντάνια στην παράσταση.

Την Μαρίνα Χατζή για την διδασκαλία των καλάντων και των τραγουδιών, τον Γυναικείο Βυζαντινό Χορό και τον χοράρχη  Αργύρη Βλάχο για τη υπέροχη απόδοση των ψαλμών.

 Την Έφορο και τις  Συνεφόρους  Ιματιοθήκης  που επιμελήθηκαν  ενδυματολογικά τους χορευτές, την Συνέφορο Χορού και τους εθελοντές που βοήθησαν σε διάφορες φάσεις της προετοιμασίας.

 Τα μέλη του Δ.Σ. που φρόντισαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης της οποίας την επιμέλεια είχε η Εφορία Χορού, ο Χοροδιδάσκαλος και η Εφορία Ιματιοθήκης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και τον Καλλιτεχνικό του Δ/ντη Νίκο Ορφανό για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου καθώς και τους τεχνικούς του θεάτρου.

Το  stoudio sound check για την επιμέλεια του ήχου.

Τους ευγενικούς χορηγούς και τον χορηγό επικοινωνίας ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Τον Νίκο Δαβανέλλο για την ιδιαίτερη φωτογράφιση των παραστάσεων του Λυκείου.

Τo My photo για τις ωραίες φωτογραφίες της εκδήλωσης.

Τους χορευτές, μικρούς και μεγάλους που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σ΄αυτή την ξεχωριστή γιορταστική παράσταση, καθώς και τους γονείς που υποστήριξαν με τον τρόπο τους την όλη διοργάνωση.

  Τέλος εξέφρασε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο κοινό για τα ενθουσιώδη  χειροκροτήματα, αλλά προπαντός για τη στήριξη του θεσμού  και του έργου του Λυκείου εδώ και 50 χρόνια!

  Θερμότατα ήταν και τα συγχαρητήρια των θεατών στους δημιουργούς , τους χορευτές και τους επιμελητές της εκδήλωσης, ευχαριστώντας για το υπέροχο "άνοιγμα" των γιορτών στην πόλη της Λαμίας από το Λύκειό της.

 

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης: