Την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδα μικρών μαθητών του Λυκείου μας τραγούδησε τα κάλαντα στις αρχές της πόλης μας.
https://mail.lykelam.gr/nea/ekdiloseis/319-i-omada-mikron-mathiton-tragoydise-ta-kalanta#sigProId48702154cf
Την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδα μικρών μαθητών του Λυκείου μας τραγούδησε τα κάλαντα στις αρχές της πόλης μας.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πόλη της Λαμίας, όπου από τριών ως δεκαέξι ετών ασχολήθηκε με τον κλασικό και μοντέρνο χορό, λαμβάνοντας μέρος σε παραστάσεις.Ταυτόχρονα από το 1983 είναι μέλος του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας ως χορεύτρια και από το 2005 ανήκει και στη διδακτική του ομάδα. Τέλος ασχολήθηκε στα μαθητικά της χρόνια με το χώρο του κλασσικού αθλητισμού και συγκεκριμένα υπήρξε αθλήτρια του στίβου με πανελλήνιες διακρίσεις.
Το 1999 ως φοιτήτρια των Τ.Ε.Φ.Α.Α. εκπροσώπησε την Ελλάδα σε ομαδικό πρόγραμμα ρυθμικής γυμναστικής στο παγκόσμιο φεστιβαλ χορού – γυμναστραδα του Goteborg της Σουηδίας. Το 2001 αποκτά πτυχίο aerobics instructor από την ιδιωτική σχολή IFA. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή σε σεμινάρια μουσικοκριτικής αγωγής και θεατρικού παιγνιδιού.
Από το σημείο αυτό και μετά ασχολείται επαγγελματικά διδάσκοντας ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακούς χορούς σε νηπιαγωγεία, σχολεία, γυμναστικούς συλλόγους και γυμναστήρια στην Αθήνα, τη Λαμία και τη Χαλκίδα. Το 2010 ιδρύει το γυμναστήριο Εν Κινήσει του οποίου ηγείται και καθοδηγεί την ομάδα μέχρι σήμερα.
Τέλος έχει συμμετάσχει κατά καιρούς με τις χορευτικές ομάδες που ήταν υπεύθυνη σε παραστάσεις, event, σε διαγωνισμούς καθώς και σε συνέδρια χορού.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παράρτημα Σερρών, με ειδικότητες στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και στην ρυθμική αγωνιστική γυμναστική. Από τα 5 της χρόνια ξεκίνησε κλασσικό χορό και δύο χρόνια αργότερα μπήκε στην αγκαλιά του ΛτΕ Λαμίας σαν μαθήτρια και αργότερα έγινε και μέλος της μεγάλης χορευτικής ομάδας.
Εδώ και μία δεκαετία ανήκει και στην διδακτική ομάδα του ΛτΕ Λαμίας.
Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια χορού ανά την Ελλάδα και έχει και η ίδια διδάξει σε σεμινάριο για άγγλους, βέλγους, ολλανδούς και γερμανούς στην Θάσο και την Αριδαία.
Ασχολείται ενεργά και με τα δύο αντικείμενά της στην περιοχή της Φθιώτιδας.
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1962. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας κι έκαμε την εξομοίωση του πτυχίου του στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων (Σχολή Επιστημών της Αγωγής). Εργάζεται ως δάσκαλος και υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπ/ση. Είναι γέννημα-θρέμμα του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας, ασχολούμενος από το 1980 με τον παραδοσιακό χορό, ως μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου μας αρχικά.
Στη συνέχεια ως δάσκαλος του Λυκείου από το 1986, διδάσκοντας στις παιδικές και εφηβικές ομάδες του, αλλά και σε συλλόγους της πόλης της Λαμίας και της Φθιώτιδας γενικότερα.
Από το 2004 μέχρι μέχρι το 2017 διετέλεσε ως υπεύθυνος των χορευτικών ομάδων του Λυκείου και συντονιστής της Διδακτικής ομάδας αυτού.
Απο το 2024 είναι ο Καλλιτεχνικός Σύμβουλος του Λυκείου
Ο Χαράλαμπος Ριμπάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.
Σπούδασε Βυζαντινή Μουσική με τον Λυκούργο Αγγελόπουλο στο Ωδείο «Ν. Σκαλκώτας» και συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του Ωδείου Αθηνών στις θεματικές ενότητες: «Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική (Ψαλτική), τεχνική της σύνθεσης του μέλους στην Ανατολική Μουσική (Ήχος και Μακάμ), μουσική σημειογραφία και παλαιογραφία».
Είναι Πτυχιούχος της Σχολής «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του ΕΑΠ και μεταπτυχιακός φοιτητής στη Σχολή «Επιστήμες της Αγωγής» του ΕΑΠ. Έχει λάβει μέρος και έχει διδάξει σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι μέλος της Ελληνικής Βυζαντινής Χορωδίας από το 1991, με εκατοντάδες συναυλίες σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία, καθώς και ηχογραφήσεις, ραδιοφωνικές μεταδόσεις, ακολουθίες και καλλιτεχνικές συνεργασίες. Από το 1995 έχει διατελέσει Πρωτοψάλτης σε ναούς των Αθηνών και της επαρχίας, ενώ από το1997 διδάσκει σε Σχολεία και Ωδεία των Αθηνών και της επαρχίας, όπου διδάσκει και διευθύνει Παραδοσιακές Χορωδίες και Βυζαντινούς Χορούς.
Είναι καθηγητής της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας από το 2001. Παράλληλα, διευθύνει από την ίδρυσή του το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Σχολείου, έχοντας παρουσιάσει έντονη συναυλιακή δραστηριότητα και συμμετοχή σε εκδηλώσεις, παραστάσεις, διαθεματικές εργασίες και λοιπές δραστηριότητες. Για το έργο του έχει κατ’ επανάληψη βραβευθεί σε Πανελλήνιο και Περιφερειακό επίπεδο.
Από το 2016 είναι συνεργάτης του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας, όπου διδάσκει και διευθύνει το Σύνολο της Παραδοσιακής Χορωδίας.
Η κ. Αναστασία Φρόντζου σπούδασε 5 χρόνια Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College) απ’ όπου έλαβε το πτυχίο της το 1998 (BA, Psychology) με άριστα και με κατεύθυνση την κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία.
Στη διάρκεια των σπουδών της, κέρδισε υποτροφία και έγινε βοηθός καθηγητή στα εργαστήρια Βιολογίας – Ανατομίας για 2 χρόνια.
Έχει παρακολουθήσει Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο “Εξέταση Ψυχοδιανοητικών Λειτουργιών με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή” (Επιστημονική Εταιρία Αγωγής Υγείας ΒΙΟΑΓΩΓΗ, 1998-1999).
Έχει εκπαιδευτεί στην Ψυχοπαιδαγωγική χρήση του “Αθηνά Τεστ Διάγνωσης Μαθησιακών Δυσκολιών” (ΕΚΠΑ Πιστοποιητικό Επάρκειας, 2003-2004).
Το 2012 ολοκλήρωσε επιτυχώς Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα “Εφηβική Υγεία – Ψυχολογία και Συμπεριφορά του Εφήβου” (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ -ΜΕΥ) με βαθμό 97.7% Άριστα.
Το Δεκέμβρη του 2016 ολοκλήρωσε επιτυχώς το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Αγχώδεις Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους” με βαθμό 9.4 Άριστα.
Από το 2002 (18 έτη) δραστηριοποιείται ιδιωτικά στην πόλη της Λαμίας ως Σύμβουλος Σχέσεων, Παιδιού και Οικογένειας και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Από το 2003 και για 4 έτη, υπήρξε εξωτερική επιστημονική συνεργάτης της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής “Μητέρα", όπου αναλάμβανε τη συμβουλευτική επίτοκων και λεχωίδων.
Το 2007 ξεκίνησε η συνεργασία της με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας ως επιστημονική συνεργάτης του Κέντρου Γάμου και Οικογένειας και της Σχολής Γονέων.
Το 2008 ξεκίνησε τη συνεργασία της με το STAR Κεντρικής Ελλάδας (παραγωγή, επιμέλεια, παρουσίαση της εκπομπής “Επικοινωνία” – συνεντεύξεις σε εκπομπές κ δελτία ειδήσεων).
Συνεργάζεται με παιδικούς σταθμούς και σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις – ομιλίες για τους “Κινδύνους του Διαδικτύου”, την πρόληψη και αντιμετώπιση της “Ενδοσχολικής Βίας”, την αντιμετώπιση του “Άγχους των Εξετάσεων” αλλά και για πολλά άλλα θέματα που αφορούν σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειές τους.
Παράλληλα έχει διοργανώσει ομιλίες με κύριο άξονα την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών στους ενήλικες, συνεισφέροντας έτσι στη βελτίωση της ψυχικής τους υγείας.
Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και επιμελείται επιστημονικά, άρθρα σε περιοδικά που απευθύνονται σε γονείς ενώ συνεντεύξεις της έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και internet.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά συνέδρια και ημερίδες (4ο και 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δυσλεξίας, Πανελλήνια Παιδιατρικά Συνέδρια, Συνέδρια Ψυχοθεραπείας, Συνέδρια Εφηβικής Ιατρικής) ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετά από αυτά (εισηγήτρια, προεδρείο).
Το 2016 η κ. Φρόντζου υπέγραψε σύμβαση έργου, ως Επιστημονική Συνεργάτης, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α.».
Από το 2016, επίσης, είναι Επιστημονική Συνεργάτης του ΟΠΑΠ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, προάγοντας την ψυχική υγεία σε παιδιά, γονείς και προπονητές.
Από το 2017 διατελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ).
Ο Θανάσης Λάκκας (1981) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ κατάγεται από το Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας και τη Στύψη Λέσβου. Είναι πτυχιούχους του ΤΕΦΑΑ με δίπλωμα Ειδικότητας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού (Άριστα).
Μαθήτευσε πλάι στον Βασίλη Καρφή (Διδάκτωρ της ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ) και στον Ανδρέα Παπά (μουσικός, κρουστά όργανα).
Παρακολούθησε το 1ο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του ΕΚΠΑ (Σύγχρονες προσεγγίσεις και δημιουργικότητα στη διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού χορού – μορφολογική μέθοδος διδασκαλίας, ΚΕΔΙΒΙΜ 2020), στο οποίο αρίστευσε, καθώς και πλήθος άλλων ιδιωτικών σεμιναρίων χορού και μουσικής.
Από το 2000, ακόμη φοιτητής, συνεργάζεται ως χοροδιδάσκαλος στην Αθήνα και στην επαρχία με πολλούς δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και με συλλόγους σχολείων. Το 2009 γίνεται ιδρυτικό μέλος, διοικητικό μέλος και υπεύθυνος χοροδιδάσκαλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ».
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εισηγητής σε σεμινάρια, επαγγελματίας μουσικός, επιτόπιες έρευνες, τηλεοπτικές εκπομπές, διοργάνωση φεστιβάλ και παραστάσεων, συναυλίες, μαθήματα σε συλλόγους και Δήμους αποτελούν τα κομμάτια που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο παζλ στη ζωή του με θέμα τον ελληνικό παραδοσιακό χορό.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λαμία. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παράρτημα Σερρών, με ειδικότητες στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και στην ρυθμική αγωνιστική γυμναστική. Από τα 5 της χρόνια ξεκίνησε κλασσικό χορό και δύο χρόνια αργότερα μπήκε στην αγκαλιά του ΛτΕ Λαμίας σαν μαθήτρια και αργότερα έγινε και μέλος της μεγάλης χορευτικής ομάδας.
Εδώ και μία δεκαετία ανήκει και στην διδακτική ομάδα του ΛτΕ Λαμίας.
Έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια χορού ανά την Ελλάδα και έχει και η ίδια διδάξει σε σεμινάριο για Άγγλους, Βέλγους, Ολλανδούς και Γερμανούς στην Θάσο και την Αριδαία.
Ασχολείται ενεργά και με τα δύο αντικείμενά της στην περιοχή της Φθιώτιδας.